cel mai mare site de cadouri

6/11/2010


La varsta la care incep sa perceapa tot mai bine si sa inteleaga lumea inconjuratoare, copiii isi dezvolta in acelasi timp si imaginatia. Este un proces care face parte din evolutia intelectuala a copilului si de aceea este bine sa-l incurajam, dar si sa-l supraveghem pentru a nu aparea exagerari care sa-l afecteze emotional sau psihic.

Sunt lucruri pe care le putem arata copilului, pentru a le invata
dupa ce le descopera vizual, tactil, gustativ, dar sunt si o multitudine de notiuni abstracte sau chiar lucruri pe care nu i le putem arata in mod real, ci doar in carti, reviste, la televizor - acestea sunt cele care necesita perceperea intuitiva si fac uz de imaginatia copilului.
Un rol important in dezvoltarea imaginatiei il au desenele animate, dar mai ales povestile. Daca la inceput vom citi copiilor povesti simple, cu ilustratii bogate in detalii, care sa-i ajute sa le inteleaga, pe masura ce cresc le va fi mai usor sa isi imagineze povestile mai complexe si cu mai putine ilustratii.

Copiii fac uz de imaginatie si atunci cand se joaca. Chiar daca au jucarii diverse si complexe, le place de multe ori sa isi foloseasca si imaginatia; iar cand nu au prea multe jucarii la indemana, imaginatia este cu atat mai utila. Sunt multe cazuri in care este mai practic si pentru noi sa le incurajam jocul partial imaginar. De exemplu, o fetita va dori sa-si imite mama si sa gateasca sau sa-si serveasca prietenele cu o cafea - cu siguranta o vom incuraja sa foloseasca ingrediente imaginare in acest scop, dar ne vom preface ca gustam ceea ce a gatit sau ca bem o cafea excelenta, chiar daca in vasele pe care le-a folosit in acest scop sunt alte jucarii sau chiar nimic.

Unui copil care nu are partener de joaca de varsta apropiata cu care sa-si petreaca destul de mult timp i se intampla sa-si inventeze unul sau mai multi prieteni imaginari sau sa se ataseze in mod deosebit de una sau mai multe jucarii carora le da viata
. Acesti prieteni imaginari sunt adesea un partener de joaca ideal pentru ca se adapteaza bine dorintelor copilului. Ca urmare, e util sa-i lasam sa-si imagineze astfel de prieteni, dar fara a-i lasa sa se rupa complet de lumea reala.

Sunt situatii in care putem apela si noi la ajutorul prietenilor imaginari, sa comunicam cu copilul prin intermediul lor, cand incercam sa-i convingem sa faca sau sa nu faca ceva. Putem sa-i trimitem la culcare sau sa-i convingem sa-si termine portia de mancare, sa fie mai cuminti sau sa invete o poezie - cu si de dragul prietenilor imaginari. Uneori insa, prietenii imaginari sunt folositi si de copiii pentru a justifica anumite greseli sau pozne. Este mai simplu sa-ti spuna ca altcineva a venit si a mazgalit pe perete sau a varsat cana de lapte. In masura in care poznele nu sunt grave, putem intra in jocul lui si sa certam prietenul imaginar, dar sa-i explicam ca si el este raspunzator de ceea ce face prietenul imaginar.

Ca si in cazul adultilor, imaginatia - daca se incadreaza in limite normale - are un rol pozitiv in viata copiilor. Dar pentru copii este cu atat mai importanta cu cat ei au mai putine probleme si griji, au memoria mai putin incarcata si sunt marcati permanent de dorinta a se juca si a-si extinde orizontul cunoasterii.

5 comentarii:

jocuri noi spunea...

Daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.wallpapershome.ro si www.jocurinoipentrucopii.ro sectiunea "Parteneri",eu va adaug blogul in cele 2 siteuri in schimbul adaugari pe siteul dumneavoastra a linkului www.jocurinoipentrucopii.ro cu titlul "jocuri noi"

P.S daca sunteti de acord cu link exchange-ul va rog sa imi trimiteti si numele siteului dumneavoastra cu titlul cu care vreti sa fie adaugat

alina2006sm@yahoo.com

Maia Martin spunea...

Buna Kmsya! Te-am gasit in lista de schimb de linkuri a site-ului 99 de bloguri.
Ai dori sa facem un schimb de linkuri/bannere?
Lista site-urilor mele o gasesti aici:
http://martinmaia.blogspot.com/2010/09/schimb-de-linkuri-site-uri-administrate.html
Putem face schimb cu oricare doresti sau cu toate! Multumesc, frumos, Maia

Falvo spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

Jocuri gratis spunea...

Salut!
Iti pot adauga un link sau un banner (preferabil 125px x 125px) cu blogul dvs.La parteneri http://www.jocuri5.com/index.php?params=page/4/ contra unui link in blogroll sau oriunde altundeva.

Datele pe care vreau sa le adaugati sunt:

Nume: jocuri gratis

Adresa: http://www.jocuri5.com

Daca suntezti de acord astept un raspuns cu codul bannerului sau datele pentru link
jocurigratis5@yahoo.com

Iasi spunea...

Buna
Numele meu este Iacob Constantin si Va scriu pentru ca as dori sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://anunturi-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice).
Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este negativ sau pozitiv. Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra.
Va doresc o zi buna si tot ce va doriti.

căutare personalizată

cantecele